Tweede dorpsgesprek: 'Denk en praat mee over Dorpshart Geffen!'

Geffen hoort alweer een aantal jaren bij de gemeente Oss. Dat betekent dat het gemeentehuis op het dorpsplein zijn functie heeft verloren. Graag willen we een nieuwe bestemming voor het gemeentehuis. Het dorpsplein betrekken we ook in de plannen. Wat zijn de wensen en ideeën van de Geffenaren daarover? Denk en praat mee! 

Op woensdag 27 maart was het eerste dorpsgesprek over Dorpshart Geffen in de Koppellinck. Het was een mooie bijeenkomst die werd geleid door Foke de Jong en Loes van Schie van LOS Stadomland. Ze vertellen graag meer over hun werk en wat ze gaan doen voor Dorpshart Geffen: 

 

Foke de Jong en Loes van Schie: ‘Bij LOS werken en ontwerpen we aan uiteenlopende projecten en dat maakt het werk afwisselend en nooit saai. Zo werken we aan omgevingsvisies, verschillende ontwerpen in de openbare ruimte, centrumplannen en gebiedsvisies. Tijdens het project in Geffen organiseren we verschillende bijeenkomsten voor de inwoners. Daarnaast gebruiken we ook een website om de discussie te voeren. Het doel is om gezamenlijk tot een ontwerp te komen voor het dorpsplein. Hierin bouwen we op alle informatie die al is opgehaald, maar hopen we ook om nieuwe dingen op te halen. De uitdaging voor ons is om de inwoners van Geffen trots te laten zijn op de uitkomst; een gedragen ontwerp voor het plein dat kwaliteit toevoegt aan het dorpshart.”

 

Wil je zien wat er al staat op de website? Kijk dan op https://dorpshartgeffen.losstadomland.nl/  

 

Hoe gaan we verder?

De ontvangen ideeën en wensen hebben we verwerkt in drie scenario’s. Die bespreken we met u op 15 mei in het tweede dorpsgesprek. Uit alle opmerkingen die we krijgen gaan we het uiteindelijke plan maken. Dit presenteren we op het derde dorpsgesprek eind juni. Ook daarop kunt u uw reactie geven. Het plan leggen we voor aan het college van B&W en gemeenteraad.

 

Programma tweede dorpsgesprek

Op woensdag 15 mei om 19.30 uur is het tweede dorpsgesprek in de Koppellinck. Het programma:


19.00 uur

Inloop

 

19.30 uur

Presentatie drie scenario’s

 

20.00 uur

Bespreken thema’s in groepjes

 

 

Je bent harte welkom, graag tot dan!

Tweede dorpsgesprek: 'Denk en praat mee over Dorpshart Geffen!'
Contactinformatie organisatie