Ergotherapiepraktijk De Oplossing - Speciaal voor Kinderen

Ergotherapie bij kinderen is erop gericht om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling en ze zo zelfstandig mogelijk thuis, op school en tussen leeftijdsgenootjes te laten functioneren. Ergotherapie voor kinderen is gebaseerd op de wisselwerking tussen het kind, zijn omgeving en zijn handelen. Met het handelen van het kind worden de dingen bedoeld die het kind zelf wil doen, maar ook voor een groot deel de dingen die thuis en zeker op school worden verwacht van het kind.


Het PEO-model (Person Environment Occupation model) brengt mooi in beeld, wat ergotherapie betekent en in ons geval bij kinderen inhoudt.


De ergotherapie kijkt naar en gaat aan de slag met alle drie de cirkels, om uiteindelijk de middelste driehoek, de overlap van alle drie de cirkels, zo groot mogelijk te maken. Hoe meer overlap er tussen de cirkels is, hoe groter het betekenisvol handelen van het kind.


Bij kinderen is het hele systeem betrokken bij de invulling van de verschillende cirkels. Veel kinderen komen bij de ergotherapie met problemen in de zintuiglijke informatie verwerking, ook wel sensorische informatieverwerking genoemd.


Kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen kunnen niet vertrouwen op de informatie vanuit de zintuigen, hoewel de zintuigen zelf goed functioneren. Kinderen met deze problemen hebben vaak een wisselende alertheid. Ze kunnen minder goed aangepast reageren, terwijl ze doorgaans over een goede intelligentie beschikken.

Ergotherapiepraktijk De Oplossing - Speciaal voor Kinderen
Telefoon: 0413-712012
E-mail: info@ergotherapiedeoplossing.nl