Anemone Romme

Ga je naar huis met buikpijn van de bitterballen, dan heb je het goed gedaan!
Anemone Romme

De pubquiz, een terugkerend evenement in Geffen. Titelverdedigster en fanatiek deelneemster Anemone Romme vertelt ons waarom elke Geffenaar mee moet doen aan de pubquiz. 

Als fanatieke deelnemer aan de pubquiz, neem ons even mee wat er zo leuk aan is.

Gezellig is zo'n quizavond zeker, maar het gaat ook echt om de strijd! Wat mij betreft dan. Als 'Rom' kan ik namelijk best slecht tegen mijn verlies, haha. Quizmasters Henri en Cor verzinnen iedere keer ontzettend leuke vragen, muziek- en proefrondes. En verrek, je leert er ook nog wat van. De meeste vragen moet je maar net weten: van voetbal tot songfestival, van Mr. Speaker tot the Party Animals (of was het nou DJ Paul Elstak?), van stikstof tot cupcake. Dus echt iedereen kan meedoen. En ga je naar huis met buikpijn van de bitterballen, dan heb je het goed gedaan!

De eerste paar keer waren jullie ook zeer succesvol, wat is jullie geheim?
Ons team 'De kip was eerder' is zeer divers. Verschillende achtergronden en interesses maakt je - blijkbaar - best sterk. Maar dan moet je ook maar net geluk hebben met de onderwerpen van de 10 rondes hoor. En laat ik even heel eerlijk zijn: in ons team zit één topper die haar algemene kennis jaloersmakend goed op orde heeft. De rest vult dat goed aan.

Wat valt je op aan de andere deelnemers? Wat is de gemene deler?
Iedereen komt sowieso voor de gezelligheid. Echt ieder type mens zit er: jong of oud, fanatiek of ik-buurt-liever-bij, praktisch of theoretisch opgeleid (of hoe zeg je dat tegenwoordig). Dat maakt het ook zo leuk!

Zijn er nog Geffenaren die je zou willen uitdagen om ook deel te nemen? En waarom?
Simpel: iedereen die nog niet is geweest. De pubquiz is een gezellige avond samen met volop vermaak (en ja, genoeg tijd om bij te kletsen). Vraag eens lukraak wat vrienden of familie, en doe gewoon mee. Er is altijd nog wel een aantal tafels vrij. Wat ik overigens best gek vind voor al die beterweters in Geffen. ?


Ga naar 'Ask a local'