Geffen Zorgt

Wij willen ons graag inzetten, zodat iedereen prettig in Geffen kan (blijven) wonen. Dit doen we op verschillende manieren: 

 

 • “Kom D’r In’’:
  Een laagdrempelige huiskamer voor alle Geffenaren. Een plek om naar toe te gaan voor gezelligheid of een luisterend oor, maar ook om activiteiten te beginnen of te bezoeken.
  >> lees meer over Kom d'r In

 • Bewustwording:
  We organiseren verschillende evenementen, om actuele thema’s van de zorg in Geffen onder de aandacht te brengen. Denk aan de zorgmarkt of een thema-avond.
  >> lees meer over bewustwording

 • Wonen:
  We denken na over nieuwe woonvormen (bijv. jong-oud) in Geffen.

Hoe zorgen we voor elkaar in Geffen? 


Op 8 juli stond deze vraag centraal. Geffen Zorgt, de dorpsraad, de Koppellinck, BSG en ONSwelzijn hebben het initiatief genomen om op deze vraag een antwoord te vinden. Daarom was er op 8 juli: elkaar treffe in Geffe. 

 

We zijn in de ochtend met allerlei  professionals en vrijwilligers de buurt in gegaan om actief inwoners te vragen hoe zij het leven in Geffen vinden:  Wat hebben ze nodig? Wat kunnen zij zelf betekenen? In de middag waren er in de Koppellinck allerlei zorg/welzijn organisaties uitgenodigd om informatie te verstrekken. Bezoekers konden aansluiten bij het middagprogramma waar onder andere cabaretier Wim Daniëls een voorstelling gaf over ‘het dorp’ en een talkshow o.l.v. Peter van Erp over hoe we voor elkaar zorgen in Geffen.

 

 

 

 

Wat heeft het ons geleerd? 

We weten ondertussen dat er plekken zijn waar mogelijk meer speelruimte voor kinderen nodig is, we hebben veel bewoners ontmoet die zich in willen zetten voor de gemeenschap, we hebben zorgen gehoord over de leegloop op het plein, we hebben kansen gezien voor mogelijk nieuwe activiteiten en de behoefte aan openbaar vervoer in Geffen. Veel waardevolle informatie waar Geffen Zorgt, BSG, OnsWelzijn, Dorpsraad en de Koppellinck mee aan de slag gaan. 

 

Dus: Wordt vervolgd! 

Foto'sOver Geffen Zorgt

In 2016 maakten we samen met verschillende professionals (o.a. huisarts, apotheek, ONS Welzijn, BrabantZorg, BrabantWonen, Pantein) een visie op de zorg in Geffen:

 

De inwoners van Geffen zijn zich bewust van de veranderende zorg, het beroep op de zelfredzaamheid, de verantwoordelijkheid voor henzelf en de naaste kwetsbare medemens. De inwoners van Geffen bundelen hun krachten, voeren regie, versterken elkaar en vanuit wederkerigheid zoekt men samen naar mogelijkheden, zodat de (oudere) medemens met een zorgbehoefte deel uit blijft maken van de Geffense samenleving.
 

In 2017 gingen we van denken naar doen. In verschillende werkgroepen zag “Kom D’r In’’ het levenslicht, werd er een zorgmarkt georganiseerd en werd de basis gelegd voor verschillende informatieavonden over actuele thema’s. In 2017 sloten tientallen vrijwilligers zich bij ons aan: van denkers tot doeners. Van marktorganisatoren tot Team Kom D’r In. En van gastvrouw tot kok!

 

In 2018 zijn we verder gegaan als vereniging en treden we meer naar buiten. We laten meer van ons horen en vragen aan Geffen: waar is behoefte aan? Zo weten we of we op de goede weg zijn, of dat er behoefte is aan andere diensten of activiteiten. Ook gaan we ervoor zorgen dat iedereen lid kan worden van Geffen Zorgt, en dat leden daar ook iets waardevols voor terugkrijgen.

 

Meer weten? Stuur een mailtje naar geffenzorgt@gmail.com  

 

   

 Vrienden van Geffen Zorgt


Ben jij begaan met je mede Geffenaren? Heb jij hart voor de Geffense samenleving? Dan is Geffen Zorgt op zoek naar jou! Wij zijn een vereniging van Geffen, voor Geffen, door Geffen. Voor een bedrag van 25 euro houd jij deze vereniging in stand en zorg je dat we onze activiteiten en diensten kunnen voort zetten. Bijvoorbeeld activiteiten bij Kom d’r In waar mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten en de Geffense Eetkamer, waar je tegen een vergoeding een maaltijd samen kunt eten.

 

Als vriend mag je ook één keer per jaar de activiteiten evalueren en ideeën aandragen: we nodigen je uit om actief mee te denken en mee te doen. Vriend worden? Download het formulier, vul het in en mail het naar geffenzorgt@gmail.com 

 

We nemen dan contact met je op.

 

Word vriend van Geffen Zorgt

 Bestuur 


Het  bestuur van Geffen Zorgt bestaat uit vier leden:

 • Karin Vos – Secretaris
 • Wilma van Nistelrooij – Penningmeester
 • Rien Oomens - Bestuurslid