Het Geffense Plaatje - Thema 1: Typisch Geffen

Twee weken lang hebben de fotografen te tijd gehad om hun foto aan te leveren met het thema "Typisch Geffen".
Vele bekende plekken van Geffen werden vastgelegd, elk vanuit een uniek oogpunt bekeken. Zelfs een bekende Geffenaar ontkwam er niet aan om vastgelegd te worden op een plaatje. 

Hieronder een overzicht van alle inzendingen.

De winnaar van het eerste thema is Saskia van Erp!

 

Foto's

Fotograaf

Rienette van Woerkom

Toelichting

Typisch Geffen dan denk ik aan deze prachtige Geffense kerk . Bijzonder dezekeer voorzien van de Effe noar Geffe vlag. Het allermooiste Geffense dorpsfeest.

Fotograaf

Rien van Wanrooij

Toelichting

Typisch Geffens plaatje , de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen dwars door onsdorp.En de vele reizegers die dagelijks onze typische toren kunnen aanschouwen.

Fotograaf

Christel van de Goor

Toelichting

Geffen zou Geffen niet zijn als er ondanks het coronavirus toch mogelijkheden gezocht worden om een mooi evenement te organiseren. De foto is een beetje rommelig vanwege de kabel, container, auto en dranghekken, dus gelukkig niet het perfecte plaatje maar het Geffense plaatje. Omdat dit wel het straatbeeld is met Effe noar Geffe of in dit geval met Effe vur Geffe, is dit voor mij wel typisch Geffens dus vandaar dat mijn keuze op deze foto is gevallen.

Fotograaf

Jos van Erp

Toelichting

Voor mij is dit typisch Geffen. De molen met op de achtergrond de kerk. Dan weet ik dat ik thuis ben. Ons dorp wat rust uitstraalt en daar waar nodig is ,roering. Deze foto is gemaakt vanuit de Leiweg . Een plek waar ik graag kom , Om te genieten van alle jonge vogels en de rust en warmte van Geffen

Fotograaf

Antoinette Hoeben

Toelichting

Hierbij mijn foto. Het is een foto van de Leiweg in Geffen. Een mooie laan op weg naar Geffen.

Fotograaf

Carlos Geurts

Toelichting

Geffen wil zich graag op de kaart zetten als “Molendorp Geffen” dus denk ik dat deze foto absoluut in het thema past. Op de foto een van de molens in het dorp gefotografeerd in het laatste licht van de dag. De wolkenpartijen zorgen voor een ietwat romantische sfeer.

Fotograaf

Leny Romme

Toelichting

Rondom een nieuw plan is er altijd wel wat gedoe in Geffen. Maar uiteindelijk komt het goed en houden we er iets moois aan over. Destijds was er nogal wat gedoe rondom het Maria Magdalenabeeld. De wapperende Effe naor Geffe vlag en de haren van Maria Magdalena lopen in een mooie lijn en geven wat dynamiek aan een statische foto

Fotograaf

Tineke Willemse

Toelichting

Geffen zoal ik het ervaar: Groeiend, bedrijvig, ondernemend maar vooral gezellig.

Fotograaf

Marit van Wanrooij

Toelichting

Natuurlijk denken we bij typisch Geffen aan onze eigen effe noar Geffe! Zeker dit jaar in aangepaste vorm laat Geffen zien waar zij goed in is: samenwerken en komen tot iets moois. Dat stralen de typische geffense vrouwen op de foto ook uit, trots !

Fotograaf

Marijn Schraa

Toelichting

Voor het thema Typisch Geffen heb ik gekozen voor een foto van dorpskern de Kerkstraat. Op deze foto is veel te zien van het typisch (oude) Geffen. De oude waterpomp op de voorgrond en in de achtergrond de voormalige brouwerij en de kerk van Geffen. Uiteraard in zwart-wit om het een historisch en klassiek sfeertje te geven.

Fotograaf

Kimberley van Lokven

Toelichting

Op deze foto zie je de 'skyline' van Geffen met de twee meest typerende en oudste gebouwen van Geffen. Iedere echte Geffenaar die deze foto ziet zal meteen zien dat dit Geffen is in zijn mooiste avondglorie.

Fotograaf

Cindy van Erp

Toelichting

Eeuwen staan deze twee al in de skyline van Geffen. Soms samen, soms alleen. Naast weer & wind hebben zij hun plekje behouden of veroverd op nieuwe grond. Hun bestaan werd gekruist door de aanleg van een spoorlijn, overstroming, schimmel en brand tot zelfs explosie en een zware storm met de naam Kyrill. Beide verwoest tot op de stenen maar iedere keer weer herrezen deze boegbeelden in volle glorie aan de Geffense skyline.

Fotograaf

Martijn van Amstel

Toelichting

De dorpspomp met op de achtergrond de kerk, het centrale punt van het dorp, wat een typische dorpskaraker heeft en vroeger een ontmoetingsplek was voor iedereen. Nogmaals erg mooi om te zien dat dit gebied zijn oorspronkelijke Geffense uitstraling heeft behouden.

Fotograaf

Saskia van Tuijl

Toelichting

Bij deze mijn bijdrage. Geen ingewikkelde poses of gekke hoekjes. Iedereen die door Geffen, loopt, fietst of rijdt, komt voorbij de dorpspomp. Omgeven door de oude panden die bewaard zijn gebleven. Op de achtergrond de kerk. Met verve de mooiste van de omgeving. Vanuit deze hoek heb ik Geffen samengevat. Eenvoudig herkenbaar, Typisch Geffen.

Fotograaf

Marleen van Oorschot

Toelichting

Typisch Geffen Voor mij is dat de kerk en de molen! Maar dan gevangen in één plaatje…

Fotograaf

Sabine van Herpen

Toelichting

Hierbij mijn foto. Geffese kerk.

Fotograaf

Eva Schuurmans

Toelichting

Hier bij stuur ik mijn Geffense plaatje van opdracht 1. Voor deze foto zocht ik het hoger op 😉.

Fotograaf

Mirjam Krijnen

Toelichting

Denk je bij Geffen aan Tonny of bij Tonny aan Geffen? Wat je ook kiest, het maakt niet uit. Het is allebei Typisch Geffen!

Fotograaf

Ingrid van Gogh

Toelichting

Dit zijn de handen van vrijwilligers die broodjes smeren voor weer andere vrijwilligers van Effe noar Geffe (Molenfeesten) “Niemand kan alles, maar iedereen kan iets” Dit is typisch Geffen. We staan klaar om te helpen…

Fotograaf

Ruben van Laarhoven

Toelichting

Ik heb gekozen voor het mooie beeld van Geffen wat mij altijd het thuiskomen gevoel geeft. Ik heb ervoor gekozen om de foto in de schemer/donker te maken, en een lange sluitertijd, en klein diafragma te gebruiken. Ik heb bewust geen uitsnede van de kerk en molen gemaakt, omdat ik vind dat de mooie lucht en het silhouette van het dorp er bij horen.

Fotograaf

Mariska van den Berg

Toelichting

Voor dit kiekje gekozen, omdat hier het hart van Geffen is. Hier komen mensen samen, dansen en genieten van muziek, op wat voor manier dan ook en bij veel verschillende gelegenheden. Dit heb ik gesymboliseerd in het beeld van de dansende kinderen, met op de achtergrond de kiosk, het gemeentehuis, het plein.... echter het geheel gehuld in mist.... Dit symboliseert de onzekere toekomst van het plein. Blijft het 't bruisend hart van Geffen, waar mensen elkaar ontmoeten en waar genoten wordt van het leven?

Fotograaf

Amber Moufid

Toelichting

Als ik aan Geffen denk, dan denk ik aan; dorps, groen, natuur, weilanden, gezelligheid en natuurlijk de Molen Zeldenrust. Ik heb er daarom voor gekozen om een foto in te sturen van de molen met het zicht vanaf de weilanden. De foto is gemaakt tijdens een mooie zonsondergang wat voor de mooie kleuren in de lucht heeft gezorgd. Daarnaast vind ik dat de molen juist dit jaar in het middelpunt van de belangstelling mag staan. Vanwege de coronacrisis kon effe naar geffe dit jaar helaas niet doorgaan. Gelukkig, dankzij de goede organisatie, is er toch nog een Molenfeest geweest en heeft iedereen het Geffens samenhorigheidsgevoel met elkaar mogen vieren.

Fotograaf

Peter Stadhouders

Toelichting

Dit vind ik typisch Geffen. Deze Joodse begraafplaats is voor de Geffenaren een zeer herkenbare plek. Het is vermoedelijk de oudste begraafplaats van Noord Brabant. Al in 1693 is er in de archieven sprake van “ Smouse kerkhof”. Er staan 86 grafstenen van hardstenen grafstenen zijn 19e eeuws met Hebreeuwse opschriften. Daarom deze foto van wat ik typisch Geffen vind.

Fotograaf

Lisa van der Doelen

Toelichting

Mijn keuze is gevallen op de dorpspomp. Als je bij de dorpspomp staat denk je misschien niet echt een mooi boegbeeld om te fotograferen maar wel iets waarvan ik denk dit is Typisch Geffen. Iets waar je elke dag wel langs komt als je door Geffen heen komt.

Fotograaf

Laura Langens

Toelichting

Ik heb voor dit plaatje gekozen omdat ik de klinkers met kinderkopjes typisch Geffen vind. Af en toe vraag ik me wel eens af hoeveel mensen er al over deze klinkers hebben gelopen, gefietst of gereden. Als de klinkers een geheugen hadden, kwamen er prachtige herinneringen uit naar voren. Soms worden ze vervloekt om het gehobbel als je erover heen fietst, maar als de gemeente er een fietssnelweg van wil maken, komt heel Geffen in opstand. Dat is voor mij typisch Geffen.

Fotograaf

Jose Schuurmans

Toelichting

Het Maria-kapelletje a/d Veldstraat. Het is gebouwd in 1953 als veldkapel en stond toendertijd danook midden in het veld. Het werd door de boeren gebruikt om Maria te danken voor de oogst, de vruchten die het land had voortgebracht. Maria wordt nog altijd geëerd met bloemen en het kapelletje ziet er mooi verzorgd uit. Wordt niet vaak aan gedacht, maar vind ik echt bij Geffen horen.

Fotograaf

Patrick Jagers

Toelichting

Hier kom ik al jaren iedere dag langs en vind dit typisch Geffen. Lekker simpel de molen, dat klopt. Maar als je iedereen vraagt wat is typisch Geffen zijn het 2 dingen, effe naar Geffen en deze molen bij binnenkomst van Geffen. Voor mij een prachtig plaatje voor typisch Geffen.

Fotograaf

Saskia van Erp

Toelichting

Het is een bekend Geffens beeld, maar dan vanuit een andere hoek. Deze foto is voor mij typisch Geffen door de combinatie van de draaiende molen Zeldenrust en de Geffense hei.

Fotograaf

John van de Heuvel

Toelichting

Altijd als ik over de Papendijk Geffen inrijd heb ik het gevoel dat ik weer thuis ben wanneer ik onze Molen de Vlijt weer zie. Vooral met een prachtige zonsondergang voelt Geffen al knus aan voordat we officieel over de dorpsgrens zijn.

Fotograaf

Henk van Ballegooij

Toelichting

Ik heb gekozen voor een foto van een van de weinige overgebleven markante en herkenbare objecten van het dorp Geffen. Het zijn de pomp en de kerk in een blik gevangen met als decor de karakteristieke Kerkstraat. De foto heb ik in zwart wit weergegeven. Eenvoudig, herkenbaar en neutraal: typisch Geffen!