Het Geffense Plaatje - Thema 4: Een portret van een Geffenaar

Het vierde thema van Het Geffense Plaatje is: "Een portret van een Geffenaar" . 


De fotografen hebben hun best gedaan, er zijn veel Geffenaren op een mooie manier geportretteerd. 

Jos van Erp mag zich met zijn zelfportret winnaar noemen van dit thema. 

 

Foto's

Fotograaf

Marit van Wanrooij

Toelichting

Een portret van unne schonne Geffenaar Rien van Wanrooij. Waarom Rien? Wie kent hem niet? Overal een helpende hand in het klooster, in de kerk. Niet voor niets met een lintje bekroond.

Fotograaf

Jos van Erp

Toelichting

Na veel denkwerk wie en wat zal ik fotograferen. Uiteindelijk ben ik bij mezelf terecht gekomen . Met deze foto wil ik de tijdzone van het leven uitbeelden.

Fotograaf

Rien van Wanrooij

Toelichting

Bouwmarkt Van Erp & Zn bestaat al meer dan 55 jaar. Geweldig dat dat nog bestaat in 2020. Willie v Erp zit al jaren aan het roer van de bouwmarkt: “Ik heb ‘t ergens, mar ik weet nie woar.”

Fotograaf

Sharon van Rossum

Toelichting

Een muzikale Geffenaar in een muzikaal dorp

Fotograaf

Antoinette Hoeben

Toelichting

Hierbij een portret van een Geffenaar. Deze man heeft voor mij een karakteristieke uitstraling.

Fotograaf

Carlos Geurts

Toelichting

De opdracht voor deze keer “Een portret van een Geffenaar” geeft de nodige ruimte in mijn ogen. Het kader is minder duidelijk. Binnen deze ruimte heb ik de kans aangegrepen het portret op een geheel andere manier weer te geven. Op de foto een inwoonsters van Geffen, ofwel een Geffense in het laatste avondlicht.

Fotograaf

Mariska van den Berg

Toelichting

Een rasechte Geffenaar in hart en nieren, geboren en getogen! Boet van Dijk, trots genietend van de nieuwsgierige blik van zijn zoon Tren.

Fotograaf

Rienette van Woerkom

Toelichting

Paul van den Hanenberg Een markante Geffenaar die we voornamelijk allemaal kennen als 18 jaar lang voormalige uitbater/ kastelein van café Govers . Tegenwoordig eigenaar van een bijzondere kudde Bizons waar ik deze mooie portret foto van Paul heb mogen maken tijdens het voeren .

Fotograaf

Saskia van Tuijl

Toelichting

Bij deze mijn bijdrage voor de 4e opdracht, portret van een Geffenaar.

Fotograaf

Leny Romme

Toelichting

Op de zolder van Het Oude Klooster maakte ik deze foto van een rasechte Geffenaar. Hier in dit klooster werd hij 74 jaar geleden geboren. Zijn moeder was geen non, maar het gezin kreeg tijdelijk onderdak in het klooster toen hun huis was afgebrand. Daar werd in oktober 1946 baby Rien van Wanrooij geboren. De nonnen vonden het prachtig en vochten er bijna om wie de baby vast mocht houden!

Fotograaf

Tinneke Willemse

Toelichting

92 jaar, positief en nog steeds haar blik op de toekomst gericht.

Fotograaf

Kimberley van Lokven

Toelichting

De enige echte Gilbert van de Meulenreek in zijn befaamde mancave in het hartje van Geffen; genietend van een lekker koud Geffes pilsje!

Fotograaf

Eva Schuurmans

Toelichting

Dit is Grad Schuurmans (03-03-1928). Grad Schuurmans is geboren en getogen in Geffen . Woont al 92 jaar in Geffen. Dus voor mij echt een Geffennaar.

Fotograaf

Lisa van der Doelen

Toelichting

Portret van een Geffenaar die al 25 jaar een passie heeft voor wielrennen bij TC de Windmolens in Geffen.

Fotograaf

Peter Stadhouders

Toelichting

Wie kent hem niet Lambert de Groot!!!!! Hij staat elk jaar bij Effe noar Geffe met zijn huiden en vachten. Hij staat altijd in voor een praatje en is altijd vriendelijk. Daar bij heeft hij heel lang als drummer bij verschillende bands gespeeld. Op de Oude Baan heeft hij het Real Stuff Theatre, waar je ook voorzien wordt van een hapje en een drankje. Kortom een geweldige man om als bewoner in ons Geffen te hebben.

Fotograaf

Mirjam Krijnen

Toelichting

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste ‘portret’ van het Geffense land? Dat is natuurlijk Will van Leeuwen! Will is geboren en getogen in Geffen. We kennen haar allemaal van de vele foto’s die ze maakt van allerlei Geffense activiteiten. En daarom heb ik een portret van haar gemaakt, op de manier zoals we haar kennen, achter de camera!”

Fotograaf

Ingrid van Gogh

Toelichting

Al 60 jaar is Antoon van Lith een gezellige noot van de Geffense fanfare, en dat is zeker een Geffens portret waard. Het is de "Toon" die de muziek maakt...

Fotograaf

John van den Heuvel

Toelichting

Ik heb Lars van Erp geportretteerd. Lars is een actieve jonge bent die zich inzet voor Geffen. Hij is actief in de organisatie van de Geffense kwis, in zijn carnavalsgroep en werkt bij Boet en van Dinther tuinonderhoud. Iedereen kent hem, en het belangrijkste: Hij is spontaan, eerlijk en heel energiek 😀

Fotograaf

Ruben van Laarhoven

Toelichting

Ik heb Gekozen voor een portret van Bert van Laarhoven, die een van zijn grootste Hobby's uitoefent. Bijna iedereen kent hem natuurlijk van Effe Noar Geffe, en andere dorpsactiviteiten. Dus heb er bewust voor gekozen een andere kant te laten zien.

Fotograaf

Christel van de Goor

Toelichting

Zoals jullie allemaal kunnen zien heb ik een portretfoto gemaakt van Bart de Kinderen. Bart is natuurlijk een bekende Geffenaar mede door zijn activiteiten bij de brandweer, maar de meeste mensen kennen hem natuurlijk van zijn prachtige dierenspeciaalzaak.

Fotograaf

Laura Langens

Toelichting

Dit brutalere portret is gemaakt van Geffenaar Lana Romme. De foto is gemaakt op een van de oudste (privé)-straatjes van Geffen: 'De Steegt'.

Fotograaf

Jose Schuurmans

Toelichting

Ik heb 'n portretfoto gemaakt van 'n ras-echte Geffenaar, Frans Rovers, gefotografeerd in de Maria Magdalena Kerk, waar hij veel vrijwilligerswerk doet Frans kan dan ook vol passie over zijn/onze kerk vertellen.

Fotograaf

Cindy van Erp

Toelichting

Maarten van der Dussen tijdens Effe noar Geffe 2018 is mijn Geffenaar voor deze vierde opdracht. Portretten leg ik graag vast in spontane situaties. Helaas diende er zich afgelopen weken geen spontane momenten voor een portretfoto aan. Daarom deze inzending uit mijn persoonlijk archief.

Fotograaf

Henk van Ballegooij

Toelichting

Wat is een portret? In deze foto herken ik veel bekende en minder bekende Geffenaren die in dit tricot hun hobby en passie herkenen. En natuurlijk denk je aan de grondlegger van de fietsenzaak die bekend is in en rond Geffen.

Fotograaf

Saskia van Erp

Toelichting

Een portret van een bekende Geffenaar die niet de titel van Geffenaar van het jaar draagt, maar wel vele Geffenaren blij heeft gemaakt met prachtige handgemaakte poffers.