Bewustwording

Soms zijn er thema’s die je als gemeenschap graag met een groot platform bespreekt. En daarom hebben wij onder de kop Geffen zorgt ook een werkgroep bewustwording. Zoals de naam al aangeeft willen we Geffenaren bewustmaken van veranderingen die er aan komen, of willen we een thema breder oppakken.

 

Dit is een zeer actieve werkgroep die met succes in 2017 een zorgmarkt heeft georganiseerd. Daarbij waren veel 1e lijnszorg instantie aanwezig om te vertellen wat zij kunnen betekenen, maar waren er ook vereniging of stichtingen aanwezig om te laten zien wat wij in Geffen allemaal hebben opgericht. Op deze manier werden en verbindingen gelegd en was de drempel laag om eens te kijken wat we allemaal in Geffen hebben.

 

In 2018 heeft de werkgroep een thema avond langer thuis wonen georganiseerd. Door middel van verschillende sprekers (huisarts, WMO consulent, Woonconsulent) is er een beeld geschetst wat er allemaal komt kijken bij ouder worden en langer in huis blijven wonen. Wat kun je nu al doen en waar moet je rekening mee houden. Veel vragen konden al worden beantwoord maar het was vooral duidelijk dat we op tijd moeten beginnen met nadenken over hoe we onze eigen toekomst zien.

 

En ook in 2019 stond er een mooie thema middag op de planning. We wilden mensen op een interactieve manier bewustmaken van hun gezondheid en wat je nog kunt ook al ben je ouder.  

 

Op woensdagavond 11 maart 2020 organiseerde Huisartsenpraktijk Geffen samen met Geffen Zorgt, kinderarts Gordon Slabbers, Novadic-Kentron en de GGD Hart voor Brabant een informatieavond met als onderwerp: ‘’Niet voor NIX, fijn voor het puberbrein’’. Een avond over wat alcohol doet met pubers en hun brein. Naast een voorlichting door kinderarts Gordon Slabbers uit het Bernhoven ziekenhuis, gaven wij deze avond ook handvatten hoe ouders met alcohol om kunnen gaan in de opvoeding.

 

Op dit moment zijn we bezig om een dag te organiseren op 08-juli, waar geffenaren elkaar kunnen ontmoeten. We gaan ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen en zo het Geffense nog beter, mooier en nog gezelliger kunnen maken.

 

Mocht je een thema willen aandragen of wil je je aansluiten bij de werkgroep, neem dan contact op via geffenzorgt@gmail.com