Bewustwording

Soms zijn er thema’s die je als gemeenschap graag met een groot platform bespreekt. En daarom hebben wij onder de kop Geffen zorgt ook een werkgroep bewustwording. Zoals de naam al aangeeft willen we Geffenaren bewustmaken van veranderingen die er aan komen, of willen we een thema breder oppakken.

 

Dit is een zeer actieve werkgroep die met succes in 2017 een zorgmarkt heeft georganiseerd. Daarbij waren veel 1e lijnszorg instantie aanwezig om te vertellen wat zij kunnen betekenen, maar waren er ook vereniging of stichtingen aanwezig om te laten zien wat wij in Geffen allemaal hebben opgericht. Op deze manier werden en verbindingen gelegd en was de drempel laag om eens te kijken wat we allemaal in Geffen hebben.

 

In 2018 heeft de werkgroep een thema avond langer thuis wonen georganiseerd. Door middel van verschillende sprekers (huisarts, WMO consulent, Woonconsulent) is er een beeld geschetst wat er allemaal komt kijken bij ouder worden en langer in huis blijven wonen. Wat kun je nu al doen en waar moet je rekening mee houden. Veel vragen konden al worden beantwoord maar het was vooral duidelijk dat we op tijd moeten beginnen met nadenken over hoe we onze eigen toekomst zien.

 

En ook voor 2019 staat er een mooie thema middag op de planning:

We willen mensen bewustmaken van hun gezondheid en wat je nog kunt ook al ben je ouder……!

 

Op een interactieve manier ouderen bewustmaken van hun eigen gezondheid. Dat willen de initiatiefnemers, bestaande uit: de werkgroep Geffen Zorgt met ondersteuning van de gemeente Oss, Ons Welzijn, Pantein, GGD Hart voor Brabant, Dorpsraad Geffen, bereiken met de theatervoorstelling ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’. De uitvoering van de voorstelling is op zaterdag 16 maart in De Koppellinck Geffen. Iedereen vanaf 65+ én ook hun mantelzorgers zijn welkom. De voorstelling is gratis. De voorstelling wordt gespeeld door Helder theater. Humor en interactie staat centraal! Na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar en met professionals na te praten.

 

Op ons wensenlijstje staat nog een thema-avond over drugsgebruik.

 

Mocht je een thema willen aandragen of wil je je aansluiten bij de werkgroep, neem dan contact op via geffenzorgt@gmail.com