Het Geffense Plaatje - Thema 3: Actief Geffen

Het derde thema van Het Geffense Plaatje is: "Actief Geffen"  

Actief Geffen in de huidige Corona tijd vroeg veel creativieit van de fotografen, maar we hebben weer mooie plaatjes ontvangen.

 

De winnaar van het thema Actief Geffen is Peter Stadhouders!

 

Foto's

Fotograaf

Rien van Wanrooij

Toelichting

Vrijwillig actief zijn. De stille werkers zijn onmisbaar in onze dorpsgemeenschap!

Fotograaf

Lenie Romme

Toelichting

Een stilleven dat de (bouw)activiteit van Geffen illustreert. De finishing touch van De Oorsprong.

Fotograaf

Sharon van Rossum

Toelichting

Voor vele Geffenaren zo’n beetje de eerste activiteit van de dag, op de fiets naar school of het werk. Geffen als verbinding tussen Oss en ’s-Hertogenbosch. Vele fietsbanden zijn hier versleten en ook deze jongens maken van dit fietspad gebruik. Vroeg in de ochtend al kletsend op weg naar school. Wat een prachtige manier om de dag actief te beginnen. Goedemorgen actieve Geffenaren.

Fotograaf

Christel v.d. Goor

Toelichting

Op 10 en 11 oktober organiseerde ruitersportvereniging De Zilverhoef uit Geffen een 2 daagse trec wedstrijd. Op de foto zie je de Geffense Linsey van Bergen in actie tijdens het parcours van dag 2 bij de Geffense plas. Het witte paaltje in het water geeft de route van het parcours aan.

Fotograaf

Mirjam Krijnen

Toelichting

“Actief is geen snelheid maar een richting”.

Fotograaf

Tineke Willemse

Toelichting

Vooral in de avonduren wordt er veel gewandeld.

Fotograaf

Carlos Geurts

Toelichting

“En den boerenmensch, hij ploegde voort”… Ook het boerenleven hoort van oudsher bij Geffen, zelfs heden ten dage.

Fotograaf

Mariska van de Berg

Toelichting

Zelfs in Coronatijd kun je in Geffen aktief bezig zijn! Lekker buiten op 1,5m. afstand.

Fotograaf

Jos van Erp

Toelichting

Dankzij de corona maatregelen , blijven er maar enkele ECHT actief in Geffen . Zoals de trein die de Geffense noordzijde veel malen per dag actief passeert.

Fotograaf

Cindy van Erp

Toelichting

Actief, dag & nacht staan ze klaar voor Geffen (en omgeving). Geffen is niet alleen actief in al haar sportverenigingen. Actief Geffen komen we ook tegen in tal van andere hoeken in ons dorp. Ik koos de hoek van de brandweer. Hier actief bij de ontdekking van een druglab met een slachtoffer tijdens een trainings-uitruk.

Fotograaf

Amber Moufid

Toelichting

Als ik aan Actief Geffen denk, dan denk ik aan fietsen! “Effe door Geffe” fietsen langs de mooiste en verrassende plekjes van het dorp.

Fotograaf

Peter Stadhouders

Toelichting

Actief bezig zijn op de voetbalvelden van Nooit Gedacht. De jeugd van Nooit Gedacht is hier een wedstrijd aan het spelen. Op de velden kan naar hartenlust worden gevoetbald door de jeugd en de oudere jeugd om lekker actief bezig. En bewegen is voor heel erg belangrijk zeker nu in corona tijd.

Fotograaf

Laura Langens

Toelichting

We gaan regelmatig naar het huisje, boompje, beestje pad. Vooral na het avondeten. Het is een uitdaging voor de kinderen om overal net wat langer te blijven staan. Natuurlijk omdat ze de dieren zo mooi vinden, maar ik denk ook omdat ze weten dat ze dan later naar bed kunnen. Het konijn is favoriet. Als we 'ons' rondje hebben gewandeld, krijgt het konijn nog een grote knuffel. Deze wandelingen passen voor mij bij het thema 'actief Geffen'.

Fotograaf

Saskia van Tuijl

Toelichting

Een foto van “ons pap” in zijn Geffense groente tuin. Hij is een zoete aardappel aan het uit doen. Na het gebruik van de riek, komt het echte handwerk om de hoek kijken. Heerlijk actief 😊

Fotograaf

Ingrid van Gogh

Toelichting

Bootcamp bij 't Arboretum: Een uur lang, steeds 1 minuutje actief zijn, wat is nou 1 minuut? Inderdaad 1 actieve minuut... Hoe langer die duurt, hoe zwaarder die voelt, hoe lichter je wordt! Blijf gezond, blijf in beweging, blijf fit!!

Fotograaf

Eva Schuurmans

Toelichting

Actief Geffen. Kan in vele vormen. Als het niet zou waaien in Geffen zou deze vlag Geffen nooit actief kunnen zijn.

Fotograaf

Rienette van Woerkom

Toelichting

Telkens is het weer een fantastisch schouwspel om tijdens mijn avondwandeling de Geffense jeugd Actief te zien trainen op de mooie groene mat van Voetbalvereniging Nooit Gedacht. Nooit Gedacht is een fantastische Voetbal vereniging met vele mooie heren & dames teams . Buiten de competities wordt er voor de jeugd veel georganiseerd. Kortom een geweldige actieve Geffense vereniging .

Fotograaf

Marit van Wanrooij

Toelichting

Iedere zaterdag ochtend zijn de kleine majorettes weer actief in de koppelinck waar het altijd bruist van de activiteiten.

Fotograaf

Marleen van Oorschot

Toelichting

De laatste werkzaamheden bij 'de Oorscprong' Bijna klaar.....

Fotograaf

Marianne Schuurmans

Toelichting

in deze corona tijd zijn er weinig activiteiten. We leven als een slak…

Fotograaf

Ruben van Laarhoven

Toelichting

Ben net pas terug van vakantie, Dus heb helaas geen foto kunnen maken. Ben wel een heel actieve Geffenaar geweest. Dus de enige foto die enigzins bij het Thema was is van mijn Auto op het allerzuidelijkste puntje van de hak van Italie. Hebben Ruim 5200 km gereden in 12 dagen dus actief was het zeker!!

Fotograaf

Martijn van Amstel

Toelichting

Racen over de F59, een heerlijke actieve en ontspannende bezigheid voor jong en oud.

Fotograaf

Saskia van Erp

Toelichting

Geen wedstrijden en geen team-verband sporten in deze tijd, maar op een druilerige zondag wordt er zeker actief gesport in de Geffense bosjes.

Fotograaf

Kimberley van Lokven

Toelichting

Geffen is ondanks Corona toch erg actief op een vlak; er wordt de laatste en komende tijd erg veel verbouwd/gebouwd.

Fotograaf

Henk van Ballegooij

Toelichting

Creatief Geffen: in Geffen hebben we ontzettend veel creatieve mensen op diverse vlakken. Muziek en dans en organiseren van festiviteiten. Jong en oud laat zich zien.

Fotograaf

Jose Schuurmans

Toelichting

Actief Geffen. Actie in de Past v.d. Kampstraat. Hier is men, met het nodige groot materiaal, druk bezig met bomen en struiken te snoeien of te rooien. Daar is het nu de juiste tijd van het jaar voor. Met enige regelmaat is dat nodig, dan ziet Geffen er weer op z'n mooist uit.