Astrid Bemelmans

DE GEFFENSE KWIS 8.0 = minder serieus & meer flauwekul
Astrid Bemelmans

Honderden Geffenaren (en hun buitendorpse connecties) doen ieder jaar weer mee aan De Geffense Kwis. Een garantie voor een leuke en spannende avond. Dit jaar vindt de Geffense Kwis plaats op een nieuwe datum: zaterdag 14 december. Samen met de andere kwismasters is Astrid Bemelmans achter de schermen hard bezig om van deze editie een groot succes te maken.

 

Van deelnemer naar organisatie is nogal een stap. Vertel ons eens waarom je deze stap hebt gemaakt?

Al jaren voor de Geffense kwis geboren werd, maakte ik deel uit van de Buurtkwis bij de Elshof. Daarbij bedacht één team de kwis die dan door 8 à 10 teams uit de buurt werd gemaakt. Om 22.30 moest je die dan bij De Geer inleveren, waar hij razendsnel werd nagekeken. Onder het genot van een hapje en een drankje wachtte alle deelnemende teams op de uitslag, die dan om 24.00 uur volgde.

 

De winnaars kregen een aardigheidje, en waren nu automatisch de bedenkers van de kwis voor het volgende jaar. Dit vond ik altijd al heel leuk om te doen! Omdat mijn team (wat bestond uit 6 personen) een aantal keer eerste werd, heb ik dus toen al een paar keer de buurtkwis gemaakt. Toen de Geffense kwis 8 jaar geleden begon, in dezelfde week als de “onze”, besloten we met de buurtkwis te stoppen.

 

Ik ben toen met hetzelfde team (en nog wat extra vrienden) aan de Geffense kwis mee gaan doen, wat ik altijd heel leuk vond! We zijn zelfs met ons team “de Witte Tonnies” hekkesluiters geweest in 2014. Wij deden echt mee voor de gezelligheid.

Tijdens de prijsuitreiking was ik al een keer aangesproken door mijn neef Theo Willemse; of het niks voor mij was om de kwis mee te organiseren?

 

Ik heb er toen wel even over nagedacht, maar had het toen nog te druk met andere Geffense verenigingen. Bovendien was het TE leuk om mee te doen. Nu, een paar jaar verder, het animo binnen mijn team afnam om mee te doen, en we zelfs nog samenvoegde met een ander team om genoeg mensen te hebben, werd ik weer gevraagd. Dit keer heb ik JA gezegd, en heb er inmiddels mijn eerste editie opzitten.

 

De grootste verandering is natuurlijk de datum dit jaar. Waarom hebben jullie deze datum veranderd en wat zijn de reacties daarop?

Dit jaar hebben drie mensen van het eerste uur het stokje overgedragen aan een paar nieuwe kwismasters, te weten Lars van Erp en Rianne van Heeswijk. Toen we met dit nieuwe team de eerste keer om de tafel zaten, en de evaluatieformulieren van de kwisteams doornamen, kwamen we toch wel tot de conclusie dat er iets moest veranderen. Eén van die dingen is dus de datum 14 DECEMBER!

 

Meerdere teams hebben aangegeven dat ze 30 december geen handige datum vinden, ivm oudjaarsdag een dag erna. Bovendien hebben we gekozen voor een vaste zaterdag, zodat de meeste mensen (inclusief wij zelf) de volgende dag vrij zijn. En de mensen die elk jaar tussen kerst en nieuwjaar op wintersport zijn, hebben nu ook een keer de kans om mee te doen.

We hebben een paar negatieve, maar gelukkig ook heel veel positieve reacties gehad! Tja, je kunt toch nooit iedereen tevreden houden.

 

Kun je ons een tipje van de sluier geven over komende editie? Of kan je ons in ieder geval vertellen waarom we deze editie echt niet willen missen.

Nog meer vernieuwingen? Jazeker, de kwis moet echt een gezellige avond met elkaar worden! Dus er moet meer ruimte komen om een drankje te pakken en de hapjes op te eten.. Er zijn daarom 2 categorieën vragen minder!  Bovendien hebben we minder opdrachten die onder tijdsdruk moeten worden uitgevoerd.

De geheime PROEF  blijft natuurlijk , daar hebben wij alweer ZIN in…    en na het kus-spel van vorig jaar, wordt er weer hard gewerkt aan een ander hilarisch spel… Wij hebben er een goed geVOEL over!

Ook de prijsuitreiking op 27 December belooft een gezellige te avond te worden, er is dit jaar een DJ aanwezig, zodat we er eens een echt feestje van kunnen maken!

 

We hopen weer op veel enthousiaste deelnemers, die vooral meedoen om een gezellige avond te hebben. Of je nu een groot of een wat kleiner team hebt;

 

DE GEFFENSE KWIS 8.0    =  minder serieus & meer flauwekul

 

Meedoen? Dat kan!

Je team mag bestaan uit zoveel personen als je zelf wilt. Er is één regel: er moet minimaal 1 persoon woonachtig zijn in Geffen. Aanmelden kan tot en met 7 december op de website van de Geffense Kwis.


Ga naar 'Ask a local'