Dirk-Olaf van Geenen

"Het bevalt hier hartstikke goed in Geffen, er worden hier leuke dingen georganiseerd!"
Dirk-Olaf van Geenen

Dirk-Olaf van Geenen kwam begin 2017 met zijn gezin en bedrijf Van Geenen Restauratie & Conservering naar Geffen. Aan de Papendijk 14B restaureert en conserveert hij meubelen en houten objecten, variërend van sculpturen tot klokken en historische interieurs.

 

Hoe ben je in deze branche terechtgekomen?

“Ik heb altijd interesse gehad in houtbewerking. Na de LTS besloot ik een meubelmakersopleiding te gaan doen. Ik merkte dat moderne meubelmakers veel achter de machine zitten en weinig handwerk doen, terwijl dat laatste juist iets is wat ik leuk vind. Ik ging daarom een stage doen in het restaureren van kerkorgels en kwam zo dus in de wereld van de restauratie terecht. Ik heb 4,5 jaar in Engeland gewoond, waar ik een antiekopleiding deed. Daar behaalde ik mijn bachelor en master in antiekrestauratie. Weer terug in Nederland begon ik voor mezelf met restaureren, gewoon in de garage. Nu zijn we veertien jaar verder en sta ik hier.”

 

Waarom kozen jullie voor Geffen?

Ik kom uit Vught en heb daar altijd een bedrijf gehad. We hebben ook een tijdje in Nijmegen gewoond. We zochten daar op een gegeven moment iets tussenin, en kwamen hier uit.

 

Je woont hier nu twee jaar. Een goede keuze?

“Jazeker. Ik heb een mooie werkplaats achter het huis. Ik ben dik tevreden over hoe het gaat met het bedrijf; ik krijg voortaan opdrachten uit het hele land. Geffen zelf bevalt me hartstikke goed, en mijn vrouw en zoontje van 5 ook. Er worden hier leuke dingen georganiseerd en onze zoon heeft het naar zijn zin met leuke vriendjes en op school. We hebben met Effe noar Geffe een kraampje gehad, dat was heel gezellig.”


Ga naar 'Ask a local'