Ellen den Hertog

"Ik koester er warme herinneringen aan"
Ellen den Hertog

Nu Sinterklaas weer onderweg is naar Nederland, stijgt bij kinderen groot en klein de spanning. Wordt het dit jaar een kado uit de zak, of een reis naar Spanje in de zak. Geffen.nl sprak met Ellen den Hertog, één van de leden van de Evenementen Stichting Geffen, over de Geffense Sinterklaasintocht.

Hoe zag vroeger het vieren van Sinterklaas er bij jou uit? 

Dat was samen met mijn ouders eerst gezellig samen eten en dan na het eten eerst onder de douche. Als ik dan beneden kwam was toevallig Sinterklaas langs geweest. Ik koester er warme herinneringen aan.

Op 23 november komt de Sint en zijn Pieten weer in Geffen op bezoek. Wat is de planning deze dag? 
Allereerst komt Sinterklaas om 13:00 uur met zijn Pieten in de vorm van een rijtoer door het dorp. Het zou super zijn als alle kinderen van Geffen langs de kant staan en daarna achter Sinterklaas en de Pieten aansluiten in een grote optocht. Op het Dorpsplein wordt Sinterklaas ontvangen en daarna is er een receptie in de Koppellinck. Deze is van 14:00-15:30. En dit jaar is er een glutenvrije Piet bij die speciale glutenvrije pepernoten uitdeelt. Informatie hierover staat op de Facebookpagina van de Evenementenstichting Geffen. 

Waarom mogen kinderen deze dag niet missen?
Omdat Sinterklaas er ontzettend blij van wordt als alle kinderen er bij zijn! En waar moeten anders alle pepernoten heen als er geen kinderen zijn om ze op te eten? 

 

 


Ga naar 'Ask a local'