Mark Peters

Hierbij ben ik verslaafd geraakt zoals we dat binnen het bestuur noemen.
Mark Peters

Jeugdvakantieweek komt er weer aan. Het jaarlijks terugkerende evenement voor alle Geffense kinderen is al jaren een succes. Sinds vorig jaar een extra grote uitdaging vanwege COVID-19, maar de organisatie van JVW weet er wel raad mee. De jeugdvakantieweek gaat door dit jaar! Mark Peters vertelt ons meer.

 

Wat is jouw rol bij Jeugdvakantiewerk?
Ik ben in 2014 gevraagd door het bestuur (in het bijzonder door Jarno van Dijk tijdens de prinsenborrel van prins Tijn) om als penningmeester bij JvW Geffen te komen. De rol van penningmeester werd daarvoor door André van Iersel vervuld. Echter naast de rol van penningmeester ben ik ook betrokken geraakt als organisator van de Jeugdvakantieweek zelf. Hierbij ben ik verslaafd geraakt zoals we dat binnen het bestuur noemen. Eenmaal betrokken bij de organisatie dan hou je de week vrij van werk/ vakantie!

 

Wat zeg jij tegen de kinderen/ouders die twijfelen om aan Jeugdvakantieweek mee te doen?
Tegen de, naar mijn weten weinige, twijfelaars zou ik zeggen: kom langs en beleef de week zoals wij dat zelf ook doen! Vorig jaar hebben we gelukkig toch nog wat kunnen organiseren ondanks COVID-19. Dit was voor ons het eerste jaar op de nieuwe locatie D'n Uitstek aan de Weverstraat. Het gebouw waar wij samen met onze fijne buren het Gilde en de Scouting sinds vorig jaar zitten. Voor dit jaar hebben we de plannen alweer uitgewerkt en voor de twijfelaars: hou je van knutselen, waterspellen en hutten bouwen? Kom de laatste week van de vakantie naar D'n Uitstek!


Kun je al een tipje van de sluier oplichten over Jeugdvakantieweek 2021?
Normaal gesproken is het thema van het jaar altijd al op school bekend gemaakt, alleen door COVID-19 hebben we dit uit moeten stellen en helaas nog steeds. Helaas kan ik geen tipje van de sluier geven, maar wat ik wel kan zeggen is dat we de schade van vorig jaar zeker inhalen. Het enige wat we van de kinderen verwachten is dit jaar heel veel discipline! Houd onze social media in de gaten, dan wordt je op de hoogte gehouden van al het nieuws over Jeugdvakantieweek 2021.


Hoe kan ik Jeugdvakantiewerk helpen?

Vrijwilligers is waar de Jeugdvakantieweek op draait, dus mocht je in de laatste week van de schoolvakantie tijd hebben dan horen wij het natuurlijk graag.
Hierbij zijn heel veel verschillende handjes nodig, handige vaders/moeders/opa's/oma's om te timmeren en te assisteren bij de spellen. In het bijzonder zijn we op zoek naar ouders die ons willen helpen binnen een werkgroep; samen maken we dan een mooi programma voor een van de dagen. Maar vooral ook jeugdleiding die op de middelbare school of hogere school zit om een groepje te begeleiden. We hopen dat we dit jaar weer iedereen mogen toelaten en dat we weer een fantastische week kunnen draaien zoals we gewend zijn te draaien bij Ad en Rita!


Tot de laatste week van de schoolvakantie, hou je paraat!

 


Ga naar 'Ask a local'