Petri van Dinther

"Afvallen: toegevoegde suiker is de grote boosdoener"
Petri van Dinther

Petri van Dinther, getrouwd met Rob en moeder van Lynn en Sven. Ze heeft haar eigen bedrijf: Puur Petri. De items op haar website staan in het teken van onder andere afvallen, suikervrij eten en coaching. De resultaten van haar cursisten zijn spraakmakend te noemen. “Gezond eten, ga terug naar de basis, kijk naar de natuur en wat daar gebeurt”, is het credo van deze voedingsspecialiste. Ze kijkt met grote interesse uit naar het project ‘Wereldproeverij’ wat gehouden wordt in de huiskamer van Kom D’r In.

 

Waarom heb je als beroep gekozen voor het item voeding?

Voeding is de basis van alles. Veel lichamelijke klachten zijn vaak de oorzaak van, noem het maar,  een ongezond voedingspatroon. Met een goede voorlichting en een juiste motivatie kom je al een heel eind. En weet je, dan mag er nog best veel, ook lekkere dingetjes.

 

Wat is jouw mening over het huidige ‘Nederlandse’ eetpatroon?

We praten tegenwoordig meer en meer over gemaksvoeding. Hierbij zijn de toegevoegde suikers de grote boosdoener. Tachtig procent van de supermarktproducten bevatten toegevoegde suikers. En die toevoegingen hebben wij helemaal niet nodig.

 

Wat vind je van het project: ‘Wereldproeverij

Heel leuk en interessant. Ben ook reuze benieuwd of er gekookt wordt met biologisch eten, recht van het land. Ik ga zeker proeven van hun eten en cultuur. Het zijn tenslotte mijn buren, toch? Ik kijk er naar uit!


Ga naar 'Ask a local'