Rien Oomens

Penningmeester Geffen Zorgt
Rien Oomens

Lang en gezond in Geffen blijven wonen, welke Geffenaar wil dat nou niet? Geffen Zorgt is een initiatief voor en door Geffenaren. Veranderingen in de zorg vragen een andere aanpak: Langer thuis wonen, en het beroep op zelfredzaamheid. Elkaar een handje helpen waar het nodig is. Geffen Zorgt heeft verschillende werkgroepen. Het team Kom D’r In, de werkgroep Bewustwording en de werkgroep Wonen. Rien heeft zitting in het overkoepelend bestuur van ‘Geffen Zorgt’ en de werkgroep Bewustwording.

 

Waarom je inzet voor Geffen Zorgt?

Ik heb het een tijdje rustig aan gedaan qua besturen. En dan gaat het na een poosje toch weer ‘kriebelen’. Geffen Zorgt was niet alleen een mooie uitdaging voor mij maar ik kreeg daarbij ook het gevoel dat ik zinvol bezig was met een materie die ons allemaal raakt.

 

Wat is je doel?

Duidelijkheid verschaffen over ons nieuwe zorgstelsel. Dat baart mij best zorgen. Iedereen, dus niet alleen de ouderen maar ook hun kinderen, bewust maken van wat er allemaal gaat gebeuren in onze zorg. En ik kan je vertellen dat het best veel is, ingrijpend ook. Laat ik het zo zeggen, en ik heb dat niet bedacht: ‘De tijd van de woonkamer in de Heegt is definitief voorbij’. 

 

Zijn er oplossing?

Jawel. Zeker zijn er oplossingen. Maar de oplossingen worden gezocht in ‘langer thuis wonen’. Mantelzorg bijvoorbeeld, is al herkenbaar. Maar er is meer, veel meer. Het bewust worden dat er een groter beroep wordt gedaan op je zelfredzaamheid, in de breedste zin van het woord. Voor wie dan ook.


Ga naar 'Ask a local'