Tijn van Oorschot

Een van de leukste evenementen van de aanloop naar Carnaval. Een avond vol gezelligheid, plezier en muziek.
Tijn van Oorschot

Zaterdag 1 februari 2020 is het weer zo ver. De Roapliedverkiezing wordt gehouden. Een garantie voor veel gezelligheid en muzikaal vermaak. Vaste deelnemer Tijn van Oorschot vertelt ons meer over dit mooie evenement.

 

Wat zeg jij tegen iemand die nog nooit naar het Roaplied is geweest?
Je weet niet wat je mist! Tot 7 jaar geleden was ik er zelf nog nooit geweest. Als een grapje, bedacht op het vrijwilligersfeest van Strooipop, zijn we destijds opgegeven door Jaime. Ik wist totaal niet wat ik ervan moest verwachten, hoe druk het zou zijn, wat de sfeer zou zijn. Die avond bleek het echt een enorm groot, leuk feest te zijn waarbij allerlei verschillende mensen een poging doen om hun nummer dé Geffense carnavalskraker van dat jaar te maken. De sfeer, het commentaar van de jury, de deelnemers en de zaal, alles past bij elkaar. Als je er nog nooit bent geweest zou ik zeggen: Kom 1 februari kijken! Je zult volgend jaar zeker weer komen.


Hoe is het om deel te nemen aan het Roaplied?

Samen met Rens van Orsouw treden wij op als Strooipop. Dat het samen met iemand anders is, vind ik wel erg fijn. Alleen had ik dit nooit aangedurfd. Het is nog steeds wel spannend hoor, maar toch ook wel erg leuk. Vooral als de zaal lekker meedoet, valt het allemaal wel mee. Het is leuk om onderdeel uit te maken van een groep mensen die, meestal super fanatiek, werken aan een eigen liedje. 


Wie verwacht jij dat dit jaar kanshebber is voor de winst?
Er zijn een aantal deelnemers die ieder jaar erg sterk zijn. De Gangmakers hebben eigenlijk altijd wel een leuk, gezellig nummer. Maar zo zijn er nog veel meer deelnemers die zeker een goede kans maken. Zelf hebben we dit jaar hulp gehad van onze jeugdheld Leo Bongers (Revuo's). Dus wie weet, misschien winnen wij wel..;p Nee, voor ons en velen anderen is het winnen niet het belangrijkste. Het is een leuke avond die mede wordt gevormd door een groep leuke deelnemers. Dat is het belangrijkste. Winnen is mooi meegenomen.


Het Roaplied is..
Een van de leukste evenementen van de aanloop naar Carnaval. Een avond vol gezelligheid, plezier en muziek. 


Ga naar 'Ask a local'