Arboretum & Natuurbeleving Geffen

Sinds 2014 heeft Geffen een echt Arboretum, een bomenpark waar allerlei mooie, solitaire bomen worden geplant. Het stichtingsbestuur organiseert twee maal per jaar een Boomplantdag en wordt daarbij bijgestaan door een fantastische groep vrijwilligers. Inmiddels zijn er al 80 verschillende bomen geplant en is de eerste fase afgerond.

 

Het Arboretum heeft behalve wandelpaden langs de vele mooie bomen ook nog een andere kant: NATUURBELEVING. Buitenlucht is goed voor mensen en we vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg beginnen met het respecteren van de natuur. Spelenderwijs kunnen ze op het Arboretum leren d.m.v. een Huisje Boompje Beestje-pad, maar ook fijn spelen in de klimboom, op de grasvelden of bij de paddenpoel. Een ooievaarsnest, een uilenkast, een heuse dassenburcht, een totempaal, het Arboretum heeft het allemaal.

 

Een heerlijk plek om te wandelen, te ontmoeten, te spelen, je hoofd leeg te maken en te genieten van de rust en de natuur.

 

Het Arboretum is het makkelijkst bereikbaar lopend of per fiets via de Kerkesteeg. Bent u met de auto, dan kunt u beter via de Weverstraat rijden.

 

Wilt u ook een boom planten? Wilt u vrijwilliger worden of Vriend van het Arboretum?

Kijk voor meer informatie op www.arboretumgeffen.nl 

 

 

Arboretum & Natuurbeleving Geffen
Contactinformatie
Secretaris: Anita Walraven
p/a Broekstraat 5
5386 KC Geffen
Telefoon: 073-5324067
E-mail: stg.arboretumgeffen@gmail.com