Arboretum & Natuurbeleving Geffen

Sinds 2014 heeft Geffen een echt Arboretum, een bomenpark waar allerlei mooie, solitaire bomen worden geplant. Het stichtingsbestuur organiseert twee maal per jaar een Boomplantdag en wordt bijgestaan door een fantastische groep vrijwilligers. De afgelopen jaren zijn al zo’n 100 verschillende bomen geplant en we hopen dit aantal nog te mogen uitbreiden.

 

Het Arboretum heeft behalve wandelpaden langs de vele mooie bomen ook nog een andere kant: NATUURBELEVING. Buitenlucht is goed voor mensen en we vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg beginnen met het respecteren van de natuur. Spelenderwijs kunnen ze op het Arboretum leren d.m.v. een Huisje Boompje Beestje-pad, maar ook fijn spelen in de klimboom, op de grasvelden of bij de paddenpoel. Een ooievaarsnest, een uilenkast, een heuse dassenburcht, een totempaal, het Arboretum heeft het allemaal.

 

Een heerlijk plek om te wandelen, te ontmoeten, te spelen, je hoofd leeg te maken en te genieten van de rust en de natuur.

 

Het Arboretum is het best bereikbaar lopend of per fiets via de Kerkesteeg.

 

Wilt u ook een boom planten? Wilt u vrijwilliger worden of Vriend van het Arboretum?

Kijk voor meer informatie op www.arboretumgeffen.nl 


Voorzitter

Jan van Vucht, 06-23754308

 

Secretaris

Marij van der Leest, 06-15082914

Arboretum & Natuurbeleving Geffen
Contactinformatie
Secretaris: Marij van der Leest
Heesterseweg 26
5386 KT Geffen
E-mail: info@arboretumgeffen.nl

Bekijk onze vrijwilligerstaken

PR vrijwilliger Arboretum

Vind je het leuk om al het moois van ons bomenpark over te brengen, zodat zoveel mogelijk mensen komen genieten van dit prachtige stukje Geffense natuur?

Lees meer

Terugkerend

1x per zes weken

1